Mitől függ, hogy festhető-e az ajtó?

Mivel alapvetően fából készült ajtókról beszélünk, az egyik legelső szempont az ajtó alapanyaga, vagyis az, hogy milyen típusú fából készült. Ez ugyanis meghatározza a festhetőségét.

A lucfenyőből készült beltéri ajtók például a legolcsóbbak közé tartoznak, éppen ezért nagyon kedveltek, és keresettek is a vásárlók körében. Az olcsóságnak azonban ára van: a luc-ajtók soha nem lesznek olyan minőségűek, mint például egy keményfából készült társuk. Előnyük azonban, hogy könnyedén festhetők házilag, és ha jól végzi a dolgát, szép és különleges hatást érhet el velük.

Ha ilyet vásárolt, akkor mindig csiszolja le az ajtót, mielőtt nekikezd bárminek is! Ezzel eltüntetheti a göcsörtöket, sorját, a bolyhosodást. Ezután valamiféle felületkezelést ajánlott elvégezni, lazúrral vagy páccal, majd erre jöhet a lakk vagy a festék.

Más fafajtákból, például borovi fenyőből készült ajtóval azonban nem érdemes otthon próbálkozni, a gyári festés mindig szebb, tartósabb és jobb lesz. Nem elhanyagolható szempont a borovi fenyőből készült ajtó ára sem: ha elrontja a méregdrága nyílászárót, biztosan jobban fog „fájni”, mintha egy lucfenyő ajtót kellene a kukába dobni!

Mivel nagyon sokféle alapanyag létezik, az a biztos, ha vásárlás előtt megkérdez egy szakembert (például festő-mázolót vagy asztalost), hogy az Ön által választott ajtót érdemes-e házilag festeni vagy sem.

Keresse bejárati ajtó Budaörs és bejárati ajtó Székesfehérvár szolgáltatási területeinket is. Kérje árajánlatunkat.

Nyílászáró szaküzlet:

Budaörs, Székesfehérvár

e-mail: info@wirthnyilaszaro.hu
Nyitva: H-P  08:00 - 17:00

Wirth Attila
Értékesítési és cégvezető
+36-20/512-4849,

Műanyag, fa, biztonsági bejárati ajtók

Üzleteinkben szakértő kollégákkal várjuk, legyen szó bejárati ajtóról, beltéri ajtóról, ablakról, garázskapuról, nyílástzárókról. Kereskedéseink a bejárati és beltéri, műanyag, alumínium illetve fa ajtókkal is büszkélkedhet.

Műanyag, fa, biztonsági bejárati ajtók ajtók beépítéssel! A legtöbb esetben az ajtóhoz adott csomag már tartalmazza, a termékeknél feltüntetett összes tartozékot!

Wirth nyílászáró kereskedés - Kültéri homlokzati és beltéri nyílászárók gyártása és forgalmazása.